Herstarters

gitaarlesnijmegen.nl Frank 2016
Ook herstarters heb je in alle vormen en maten. Het meest voorkomende probleem is toch wel tijdgebrek. Vooral bij de twintiger en dertiger. De motivatie om gitaar te spelen is altijd gebleven. Je wilt uiteindelijk toch verder ontwikkelen. En laten we eerlijk zijn. Steeds dezelfde muziekstukken met dezelfde fouten spelen gaat op den duur toch echt vervelen. Maar herstarten is nog niet zo eenvoudig. Je vooruitgang zal langzamer gaan dan toen je veel jonger was. Dat zal een acceptatieproces worden. Je rent nu immers ook niet meer zo hard als vroeger. De langere termijn is nu nog belangrijker geworden. Wil je na het lezen van deze tekst toch nog les? Plan dan een proefles of proefmaand in. Studeer je favoriete muziekstuk in. Vervolgens gaan we je spel samen beoordelen op melodie, harmonie, ritme, techniek, frasering, enz. Maar vrees niet. Mijn commentaar zal mild en opbouwend zijn. Wil je doorgaan? Meld je dan nu aan.

Wat schrijven anderen over mijn gitaarlessen:

“…Sins december 2012 krijg ik gitaarles van Ed Galstaun. Ik ben inmiddels 60 jaar dus op latere leeftijd gestart. Mijn besluit om bij Ed op les te gaan is gebaseerd op de opleiding die Ed heeft gehad (conservatorium klassiek gitaar) en de activiteiten die hij naast de lessen organiseert zoals de voorspeel-avonden, het gitaarensemble, de concerten via GiCon en de laatste twee jaar de Summerschool. Zo ontmoet je ook andere gitaristen die dezelfde passie delen. De lessen van Ed vinden altijd in een plezierige sfeer plaats. Er is aandacht voor techniek, intonatie, sfeer van het muziekstuk etc. op professionele wijze begeleid en afgestemd op het individuele niveau. En als het even wat minder gaat.. weet Ed je te motiveren….”

“…Ik heb gitaarles bij Ed sinds eind 1995/begin1996. Ooit begonnen als rockgitarist was ik op zoek naar iemand die mij de fijnere kneepjes van het gitaarspelen bij kon brengen. Daar is hij zeker in geslaagd. Zijn lessen zijn leerzaam en er wordt naar elkaar geluisterd, zodat het eindresultaat voor zowel leerling als docent aan de verwachtingen voldoet. In de afgelopen 21 jaar heb ik veel van Ed geleerd en…”

“…Professionele leraar met veel geduld en aandacht voor details…”