Gitaarles voor kinderen

Gitaarles aan kinderen

Kinderen kunnen het beste zo jong mogelijk beginnen met gitaarles. Dat kan al vanaf de leeftijd van 5 jaar. Natuurlijk verschilt dit per kind. Ook de overheid is het belang van muziekles voor de ontwikkeling van het jonge kind gaan inzien. Naar Duits model is de overheid  4 jaar geleden begonnen met lesgeven op basisscholen. Niet door de leerkrachten zelf maar door bevoegde, professionele muziekdocenten. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bij musiceren veel delen van de hersenen worden geactiveerd. Zo worden lezen, luisteren, cognitieve aspecten, (fijn-) motoriek en het gevoel tegelijkertijd aangesproken.

Gitaarles Nijmegen | Ed Galstaun Imre Wiersinga Presentatie 2014De gitaarles

Vertaald naar een goed georganiseerde muziekles zullen deze ingrediënten dus aanwezig moeten zijn. Er wordt dan een brede basis aangelegd voor muziek maken. Dat geldt voor nu maar ook later. Voor de betere docent zijn de juiste methodes dus van groot belang voor een goed uitgebalanceerde muziekles. Daarnaast is het voor een harmonieuze les van belang dat de docent ook rekening houdt met het karakter en de levensfase van het kind. Maar hoe je de les ook invult, speelplezier staat voorop.

Gitaarles Nijmegen | Ed Galstaun Ru Dahm Presentatie 2016
Jonge kinderen staan open voor heel veel muziekstijlen. Voor hen zijn alle klanken nieuw, fris en verrassend mooi. Specifieke muzikale- en technische vaardigheden kun je dan ook speels aanleren. Natuurlijk hoort daar ook popmuziek bij. Maar vooral in combinatie met heel veel andere stijlen. Vind je mijn muzikale en educatieve uitgangspunten de moeite waard? Plan dan nu vrijblijvend een gratis proefles of een proefmaand voor je zoon of dochter. Goed muziekonderwijs is ten slotte ook voor jouw kind van belang.

Ik wil gebalanceerd gitaarles voor mijn kind

Wat schrijven anderen over mijn lessen:

“…Ik zit anderhalf jaar bij Ed op gitaarles .
En ik ben tien jaar .ik vind het een leuke les omdat :als ik bijvoorbeeld van noten naar akkoorden wil gaan dan gaan we dat gewoon proberen. En als ik het dan leuk vind gaan we er mee veder en als ik het niet leuk vind gaan we iets anders proberen…”

“…Ik ben op mijn zevende begonnen met gitaarles bij Ed, ik vond het altijd heel leuk en gezellig en hij kan goed uitleggen en heeft veel geduld. Je leert ook veel over klassiek en Ed is zelf ook een echt goede gitarist! Ik ben toen ik veertien was gestopt bij Ed omdat ik richting de pop wilde, toen ben ik een jaar later weer bij Ed gekomen omdat ik het klassiek toch wel miste! Nu ben ik al weer 2,5 maand bij Ed aan het spelen en ik ben blij dat ik ben terug gekomen!…”

“…Ed Galstaun heeft de liefde voor (klassieke) gitaarmuziek in het hart van onze dochter gegoten. Zijn warme betrokkenheid speelt hier zeker een rol bij….”

“…Ik les van Ed sinds mijn 11e en ik ben nu 13 jaar. Ik heb het heel erg naar mijn zin. Hij is een professionele docent en geeft op een fijne manier les. Ook is het fijn dat je zelf stukken kan inbrengen…”

“…Als meisje van 9 jaar ben ik begonnen met mijn lessen bij Ed. Inmiddels ben ik student en heb ik alweer 12 jaar les. Dat bevalt nog steeds heel erg goed! De lessen zijn niet alleen leerzaam (Ed is een ontzettend goede gitarist), maar ook erg gezellig. Ed is flexibel en denkt goed met je mee wat betreft lestijden en stukken die je wil spelen…”